YLE uudisti teksti-tv:tä, PDC lopetettiin

“Kevään 2006 aikana YLE uudistaa tekstitelevision tuotantojärjestelmän. Tämä on ensimmäinen vaihe analogisten palveluiden vaiheittaisessa lopettamisessa. […] Kuluneen puolivuotiskauden aikana lähetysjärjestelmässä on havaittu vakavia ongelmia, jotka uudistuksen yhteydessä saadaan kuntoon.”

YLE Teksti-tv

Nuo häiriöt lienevät niitä, jotka tekivät kakkosen teksti-tv:stä vitsin.

“Uudessa järjestelmässä TV1:n ja TV2:n sivustot ovat yhteviä.Kummallakin kanavalla sivu 310 on “TV2 huomenna ja ylihuomenna, sivut 311317 “TV1:n viikko”.

Uuden järjestelmän Fast text -pikahaun (värinappulat) käytöstä päätettiin luopua, koska se aiheutti ennakoitua suurempia selausvaikeuksia useassa vastaanotinmallissa.”

YLE Teksti-tv

“Teksti-tv:n uusi digitaalinen tuotantoalusta ei tue PDC-signaalin muodostamista ja lähettämistä.

PDC-signaalin lähettämisen jatkaminen digi-tv-aikana palvelee yhä pienenevää asiakaskuntaa. Palvelun ylläpito edellyttäisi teknisiä erityisjärjestelyjä sekä kasvattaisi merkittävästi järjestelmän ylläpitokustannuksia. Tämän vuoksi PDC-signaalin lähettämisestä luovutaan 28.3.2006 alkaen. […]

Uusissa digitaalisissa vastaanottolaiteissa PDC-ominaisuutta ei ole, mutta samankaltainen ominaisuus voidaan [toteuttaa tulevaisuudessa].”

YLE Teksti-tv